Geen buurtsuper

Geen buurtsuper in Someren-Eind

Dinsdag avond 20 september waren een 50 tal inwoners in de Einder aanwezig om de bevindingen te horen van de werkgroep voor behoud van een buurtsuper in Someren-Eind. De werkgroep heeft in eerste instantie gezocht naar een ondernemer die de bestaande buurtsuper zou willen overnemen. Er melden zich wel enkele mensen die in de winkel wilden komen werken , maar niet als ondernemer aan de slag wilden gaan. Daarmee was behoud van de huidige buurtsuper erg moeilijk geworden. De werkgroep heeft daarna de mogelijkheden onderzocht van een nieuwe volwaardige supermarkt op een nieuwe locatie in Someren-Eind. Het oog viel om meerdere redenen op de ETEC locatie aan de Boerenkamplaan. De huidige eigenaar verleende hierbij alle medewerking. De Plus supermarkt leek in eerste instantie geïnteresseerd. Maar na een week kreeg de werkgroep het bericht dat de Plus supermarkt niet verder wilde. Oa het gering aantal inwoners, te klein achterland, weglek naar supermarkten in Someren waren de belangrijkste beweegredenen.

Ook in gesprekken met de Spar, Albert Heijn, Jumbo en  Boon organisatie werden dezelfde redenen genoemd om niet te willen starten met een nieuwe supermarkt in Someren-Eind. Momenteel loopt er nog een verzoek bij de Aldi supermarkt, maar de werkgroep heeft daar niet veel vertrouwen meer in.

De werkgroep heeft geconcludeerd dat Someren-Eind te klein is voor een volwaardige supermarkt. De huidige energie prijzen maken het momenteel totaal onmogelijk om in welke vorm dan ook de huidige buurtsuper voort te zetten.

Op 1 oktober  heeft Someren-Eind geen supermarkt meer. De slager is al gestopt en de bakker stopt per 1 januari. De rijdende winkel van de firma Smeets kan misschien voor enkele inwoners een oplossing zijn.

Menu