Buurtverenigingen

Brimberre

De buurt wordt gevormd door een deel van de Novaliastraat, Lambertusstraat, Nieuwendijk, Van den Eijndelaan, Bennebroekstraat en Zomerbloemstraat. De volgende straten horen in het geheel bij de buurt: Torenpad, Willem-Alexanderlaan, Weierstraat, Bongerd, Herdzand, Albert Kuijperstraat en Wingerd. De buurt heeft ongeveer 230 gezinnen.

Drakenschans

De Drakenschans is ontstaan uit twee buurten, nl. Einderstraat 3 (tegenwoordig Boerenkamplaan) en ’t Rattenhool (de Brugstraat).

D’n Haspel

In 1984 werden de eerste huizen gebouwd op en bij de plek waar eerder de haspelfabriek. De buurt bestaat uit de Steenoven, Ketelberg, Eikenschans, Leemskuilen en Korteweg.

Havenoord

Buurtvereniging Havenoord is ontstaan in 1956. Deze buurtvereniging bestaat uit delen van de volgende straten: Bennenbroekstraat, Bongerd, v.d. Eijndenlaan, Harmonielaan, Havenoord, Goord-Verbernedijk, Kanaaldijk-Zuid, Het Sloot, Sluisstraat en de Venweg. Deze buurt is een van de voorlopers op het gebied van Buurtpreventie.

’t Hoefke

Buurtvereniging ’t Hoefke is opgericht in 1994. Tot onze buurtvereniging behoren de volgende straten: Hazelaar, Imkerd, Korenakker, Meidoornstraat, Vonderstraat en Esdoornstraat (gedeeltelijk).

Hogenbergen

Buurtvereniging Hogenbergen is gelegen in het gebied achter sluis 12 en werd opgericht in 1958, twee jaar na de oprichting van carnavalsvereniging De Plattevonder.

Ketelenberg

De buurtvereniging is opgericht in 1956. Met deels Novaliastraat, Kampstraat, Lambertusstraat en in zijn geheel de Vijzelstraat, Coöperatiestraat, Hermenstraat en Kleijnaarstraat.

De Plak

Dit buurtschap bestaat uit ongeveer 80 gezinnen en is gelegen rond de Nieuwendijk tot aan de grens met Someren-Heide. Grote gedeeltes van de Beliënberkdijk, Scheidingsweg, Groeneweg, Vaartdijk en Groesbaan.

De Ravel

Buurtschap De Ravel is ook opgericht in 1956 en genoemd naar het ven dat vroeger aan de Laarstraat lag en waar werd gezwommen en geschaatst. Dat ven komt nog terug in het logo van de buurt.

De Smelenhoek

Dit buurtschap ligt rond Sluis 13. Waar komt de naam Smelenhoek vandaan? De Smelen is een taaie grassoort die je kunt vinden in de Peel en heeft uiteraard betrekking op de Diepenhoek, het gedeelte van Someren-Eind waar ook Sluis 13 bij hoorde.

Steenoven

De Steenoven is een van de oudste buurten van De Plattevonder, telt zo’n 50 huizen en deze liggen allemaal aan de Boerenkamplaan, vanaf de Nieuwendijk tot aan de Braamstraat.

’t Vaartje

Buurtschap ’t Vaartje bestaat al vanaf 1956.’t Vaartje is met een kleine 50 gezinnen geen grote buurtschap, maar wel groots.

Menu