Geslaagd Matinee

Matinee onder de Beuk – 1ste editie was geslaagd!

Al een aantal jaren is een groep vrijwilligers bezig om de kermis in Someren-Eind een boost te geven. Het kermiscomité, werkgroep van de pastorie en de dorpsraad hadden hun zinnen gezet op ‘Matinee Onder de Beuk’. Het streven was een laagdrempelig evenement en een gezellig samenzijn voor jong en oud. Dit is heel goed uitgepakt. De samenwerking tussen alle vrijwilligers uit de diverse groepen en de aanvulling van diensten of middelen door lokale ondernemers zorgden voor een mooi geheel.

Om 11.00 uur kwamen de eerste bezoekers de prachtige en sfeervolle pastorietuin binnen. De Eindse partyband Kl!K, D’Eindermuzikanten, De Strakke Kettingband en Timeless brachten verschillende soorten amusement in de tuin. Deze artiesten brachten weer vrienden en kennissen mee en zorgden voor een gemoedelijk en gezellige sfeer. Ook het danspaar Toon en Maria wist tijdens de regen het publiek te vermaken.

Met de prachtige beuk op de achtergrond en de parachuteoverkapping had het de sfeer van een klein festival.

De kleine kinderen konden vooruit op het springkussen of een bij ander klein vermaak. Het evenement eindigde om 16.00 uur, zoals afgesproken met de exploitanten en horeca van Someren Eind, maar tot 15.30 uur bleven mensen de tuin inlopen omdat ze hoorden en voelden dat er iets gezelligs gaande was achter de pastorie. Ze deden nog een drankje en vertrokken iets na vieren met de opmerking ‘daar hadden we eerder moeten zijn’. Met in achtneming van alle regels om zo’n evenement goed te organiseren, wist een groep enthousiastelingen veel mensen te verrassen.

Het zou zo maar een terugkerende activiteit kunnen worden in het kermisweekend. Of is het over een aantal jaren dan toch een dorpsfeest?

Bron: Siris

Menu